elearning-forum.ro
elearning-forum.ro   RESURSE   |   SOLUTII   |   SISTEME   |   EVENIMENTE   |   FORUM    
elearning-forum.ro > resurse > Diplomele obtinute prin programe de e-Learning

 
 
 
 
 
 
 
 
 
Includerea cursurilor la distanta în practica obisnuita de formare va avea loc doar dupa multiple eforturi de ridicare a standardelor de calitate.

Diplomele obtinute prin programe de e-Learning

Învatamântul deschis si la distanta a fost asociat teoretic cu termenii efectelor sale dezirabile, transpuse si la nivelul obiectivelor, care incorporeaza valori dificil de negat, cum ar fi centrarea pe student si autonomia. Însa acceptarea la nivelul comun a diverselor tipuri de educatie si formare la distanta, de la studiul prin corespondenta si terminând cu e-Learning, este departe de a fi deplina.

Includerea cursurilor la distanta în practica obisnuita de formare va avea loc doar dupa multiple eforturi de ridicare a standardelor de calitate, sustinute de cercetari în domeniu.

Va accepta un potential angajator o diploma care atesta absolvirea unui curs la distanta?

Pentru moment, este dificil de raspuns la o asemenea întrebare. Perceptia comuna a cursurilor la distanta a constituit obiectul unor cercetari în Statele Unite, ajungându-se la urmatoarele rezultate:

  • 30% dintre profesionistii în departamentele de resurse umane au intervievat aplicanti cu diplome obtinute online;
  • 77% considera ca "o diploma care atesta absolvirea unor cursuri la distanta în cadrul unei institutii acreditate (Duke, Stanford) este mai credibila decât o diploma obtinuta de la o institutie virtuala (Jones International);
  • 26% cred ca o diploma de curs la distanta este tot atât de credibila ca o diploma conventionala;
  • 61% sustin ca o diploma de curs la distanta nu este atât credibila, dar este acceptabila.

Este cert ca în privinta cursurilor la distanta perceptia comuna este tributara multor prejudecati. Revine practicienilor educatiei rolul de a îmbunatati imaginea programelor de formare la distanta printr-un efort sustinut de clarificare teoretica pe de o parte, iar pe de alta parte de ridicare a standardelor în practica curenta.

elearning-forum.ro > resurse > Diplomele obtinute prin programe de e-Learning
eLearning-forum.ro © Institutul de Stiinte ale Educatiei, 2003-2006
Partener educațional: Centrul pentru Dezvoltare și Inovare în Educație
Întretinere si suport tehnic: Editura Agata ®